diumenge, 9 de gener del 2011

Tots són guanyadors

Qualsevol dels tres que guanyi s'ho mereix. Al final, és un premi al club, a un treball de formació que es fa des de fa temps en el futbol base. Tant Messi, Xavi o Iniesta són representants d'una manera d'entendre el futbol, l'idea del futbol total. Aquesta pilota d'or és la culminació del bon treball que ha fet Pep Guardiola a la banqueta del Barça, donant prioritat als homes de la casa i donant-los tot el protagonisme de l'equip. Al final, ho han respost a la crida del tècnic i el món els hi reconeixerà.

Evidentment, que cadascú ha fet els seus mèrits. Messi és sens dubte el millor jugador del món, per no dir que segurament algú el pot considerar com el millor jugador de la història del futbol al costat de mites com Pelé o el seu amic Maradona. Per mi, Messi supera el déu argentí, segur. Iniesta ha fet el gol d'Espanya a Sud-àfrica i ha culminat un ascens gloriós del futbol espanyol en el seu conjunt, demostrant que la selecció nacional no és un equip perdedor i pot fer un gran joc... clarament inspirat en el model Barça... i no pas al revés com alguns analistes messetaris van intentar dir quan la roja va guanyar el Mundial. I, es clar, és l'home d'Stanford Bridge!

Però, Xavi Hernández segurament és l'home que se la mereix aquest any: ell és el Barça, el cor, el cap i l'esperit d'un equip que sent des de petit; un club amb qui ha volgut creure tot i els anys que se'l va comprar amb Guardiola, que va rebre l'oferta milionària del Milan (i no va acceptar) i que no sabien si acabaria assumint amb garanties la direcció de l'equip quan Guardiola va plegar, l'home que sempre va confiar amb la capacitat de reacció de l'equip tot i els anys de tristor de Van Gaal i la travessia del desert que hi va haver fins que Laporta va assumir la presidència el 2003. Xavi és el seny (Messi i Iniesta, la rauxa), però sense el cervell del mestre aquest equip no jugaria com ho fa... ni la selecció espanyola, amics!

2 comentaris:

Marta Coll Autet ha dit...

Jo també, aquesta vegada, hagués votat en Xavi (almenys l'han reconegut ara en un premi de l'esport nacional català). Però és cert que tots tres s'ho mereixien!!!
Llàstima dels sensacionalistes i dels provocadors que van voler fer d'aquest fet tan honorable (3 jugadors del Barça finalistes de la pilota d'or) un fet de disputa... que si no han premiat el futbol espanyol, que si Iniesta representava España...
Vas sentir el propi tiet d'Iniesta? No tenia cap sentit tot allò. A més, va ser pèssim el programa Masia d'Or, m'esperava un bon reportatge de la feina feta a la masia des de fa tants anys, a tots els que hi ha format i han estat formats. Però res, un trist directe que semblava preparat només per si guanyava el de Fuentealbilla. En Canut i els seus podrien aplicar-se una mica l'ètica periodística. Critiquem els mitjans de fora, que deu ni do. Però, de vegades, TV3 la nostra també la caga.

Siviky ha dit...

Quina gràcia trobar-te per aquí Ginesta! Ja t'aniré visitant que encara sóc usuaria novell! :P Records*