dissabte, 7 de març del 2009

Veure polítics des de petits


Sembla un títol una mica infantil, però és adient per aquest post que té l'objectiu d'explicar la importància que té pels futurs periodistes poder tenir contactes amb el món polític des de primer de carrera.
En uns plans d'estudis que sacrifiquen les pràctiques professionals pels continguts teòrics durant els dos primers anys de la llicenciatura de Periodisme -esperem que amb els nous no sigui així-, el Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB va idear el Curs d'Aproximació als Mitjans Comarcals Catalans. Una iniciativa coordinada per l'Eugeni Giral i jo mateix que intenta agrupar estudiants de periodisme de tots els cursos de la carrera per poder fer un training professional a diversos mitjans de comunicació i institucions culturals catalanes. La idea, fàcil: conèixer de primera mà els mitjans de comunicació que ens envolten i entendre el perquè Catalunya té una complexitat tant gran del seu ecosistema mediàtic, agafant paraules del professor i conseller Joan Manuel Tresserras. Aquest any, en la edició que va tenir lloc entre el dos i el sis de març, es van complir aquests objectius.


I, no només hi ha aquests objectius, sinó també el de poder presentar als futurs professionals, els líders d'opinió o polítics que marquen l'agenda en algun moment, siguin locals, provincials o autonòmics. Jordi Martinoy (delegat del govern a Girona) és un exemple d'algun dels líders polítics del país que van rebre els alumnes de periodisme. En aquest cas, la seva conferència de premsa "de pràctiques" va anar anar seguida de la intervenció del Saül Gordillo (gràcies amic per col·laborar i passar-me fotografies!), director de l'ACN. A tots els qui heu participat a aquest curs, moltes gràcies per endavant.